Značkový televizor, nebo raději levnější ?

25.10.2011 11:07

Předně vybírejte podle základních parametrů jako je jas, kontrast, rychlost odezvy a rozlišení (v nabídce jsou dnes dvě možnosti – horší HD Ready a lepší Full HD). Značkové LCD televize Panasonic, LCD televizory LG i televize od Philips, které patří mezi nejspolehlivější LCD televizory, mají zmíněné hodnoty v podstatě srovnatelné, liší se obvykle v závislosti na modelové řadě. Ty nejlepší modely všech značek rozhodně nezaostávají ve schopnosti zobrazení ani nejdynamičtějších scén. Stejně tak jsou minimální rozdíly mezi audio vybavením LCD televize, ty v mnoha případech navíc nahrazují domácí kina.
LCD televize

Zásadní rozdíl mezi LCD televizory je pak obvykle v doplňkových funkcích, ani zde ale nemá žádná značka jednoznačnou převahu, nebo monopol na žádný jedinečný doplněk. Philips, Panasonic i LG mají ve své nabídce LCD televize disponující oblíbenými USB vstupy pro flash disk, nebo externí harddisk, sloty na SD kartu, nebo také možností připojení k internetu. Různé modely mají také odlišné množství vstupů a výstupů, mezi nimiž požadujte HDMI, scart, AV, nebo RGB. Je jen na Vás, který a jak vybavený LCD televizor si pořídíte do Vašeho obýváku.

Jaké jsou levné LCD televize s DVD?

Zvláště menší televizory LCD, vhodné do dětských pokojů a podobně, bývají také vybaveny mechanikou pro snadné spouštění oblíbených filmů a hudby na discích DVD nebo CD.

Tuto kombinaci bohužel nemají v sortimentu největší výrobci LCD televizí, ale pouze méně vyhledávané značky GoGen, Hyundai, nebo Sencor, které se konkurují především příznivou pořizovací cenou.

Hledáte velkoplošné LCD televize?

V úhlopříčkách nad 1 metr se Panasonic a LG zaměřují spíše na výrobu plazmových televizí. Jak zobrazovací vlastnosti velkoplošných plazmových televizí, tak jejich pořizovací cena jsou pro zákazníka obvykle lepší, než je tomu u velkých LCD televizorů, které nejvíce zastupují LCD televize Samsung.

LCD televize
Jak budou vypadat LCD televize v budoucnu?

Trend ve vývoji LCD televizí dnes směřuje k využití LED technologie, s níž se předním výrobcům (ať už mluvíme o LG, Panasonic, nebo Philips) daří zvyšovat jas, kontrast a celkovou kvalitu obrazu. A naopak pomocí LED podsvícení snižovat provozní náklady a tloušťku LCD televize.

 

 

Zpět